Mini Urnen

Bezoek onze Urnenwinkel, Klik Hier!

Wij krijgen regelmatig opmerkingen van mensen die de urnen die men op deze website vindt nogal groot vinden en men vindt de urnen soms zelfs te groot om in het interieur neer te zetten. Dit komt natuurlijk omdat de meeste urnen bedoeld zijn om de as van een volwassene te herbergen. Als u de meeste urnen ook te grot vindt dat heeft elke urnshop een oplossing in de vorm van mini urnen waar men een deel van de as van een overleden dierbare een laatste rustplaats kan geven.

Door mini urnen te kopen hoeft u niet heel veel ruimte te reserveren voor een groot formaat urn. Voor heel veel mensen is dit een voordeel dat heel erg belangrijk blijkt te zijn. Een normaal maat urn kan al snel een centimeter of 20 in doorsnee zijn en zo’n 30 centimeter hoog, dat is natuurlijk een behoorlijke afmeting waardoor de urn erg bepalend kan zijn in uw interieur. Bij het kopen van urnen mini uitvoeringen kiezen kan dit probleem oplossen omdat deze urnen veel kleiner zijn en dus veel minder bepalend in uw interieur zullen zijn. Een ander voordeel is dat de uitvoering van mini urnen vaak veel fraaier is waardoor het meer op een ornament zal lijken en het niet op valt dat het een urn is. Nu is het niet zo dat deze urnen ook per definitie goedkope urnen zijn, u zult wel een belangrijk prijsverschil opmerken maar er komt natuurlijk nog steeds een hele hoop vakmanschap aan te pas om de urnen te maken. Aan dit vakmanschap zit natuurlijk een prijskaartje ook al is dit voor kleine urnen natuurlijk wel minder groot als voor normale urnen.

De mini urnen die u op deze website zult vinden zijn van dezelfde verschillende materialen gemaakt als de normale urnen. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld de RVS urnen die u op deze website zult vinden ook vaak in een kleinere uitvoering verkrijgbaar zijn. Ditzelfde geld natuurlijk ook voor de glazen urnen en de houten urnen die ook als kleine urnen verkrijgbaar zijn. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat niet elke urn geschikt is om in een kleinere uitvoering gemaakt te worden. Dit heeft met name te maken met het ontwerp van de urn, sommige vormen bieden zo weinig plaats aan as dat het geen zin heeft om er een kleine uitvoering van te maken. Toch is het feit dat vaak gebruik gemaakt wordt van een bestaand ontwerp van een normale urn mooi meegenomen want als u een normale urn mooi maar te groot vind dan kunt u deze dus ook als mini urnen kopen.

In mini urnen kunt u een gedeelte van de as van een overledene op slaan om op die manier een waardige en tastbare herinnering aan uw overleden dierbare te hebben. Dit kan bij u de vraag op roepen wat u met de rest van de as moet doen. Dit is natuurlijk geheel aan u, het crematorium zal u de as van uw overleden dierbare in een asbus of een aszak aan leveren. Een aszak is een goede optie omdat deze vaak in het geheel in een normale urn gedaan kan worden. Bij een mini urn gaat dit natuurlijk niet en is een asbus een betere optie. Als u besluit om de kleine urnen zelf te vullen dan is dit vanuit een asbus een stuk eenvoudiger dan vanuit een aszak. De rest van de as kunt u dan bewaren als u dat wilt, u kunt dit dan reserve houden of u kunt nog een urn in de tuin of in een columbarium zetten. Ook kunt u er voor kiezen om de resterende as uit te strooien of zelfs te begraven. Wat ook een optie is die door veel families gekozen wordt is om meerdere mini urnen aan te schaffen en deze allemaal te vullen met as waarna ieder familie lid een urn met as kan bewaren. Het is bijvoorbeeld door bij de aanschaf van urnen mini uitvoeringen te kiezen is het heel goed te realiseren dat alle kinderen of kleinkinderen een beetje as van opa of oma hebben.

Het vullen van deze kleine urnen is hetzelfde als het vullen van normale urnen. U moet hierbij wel opletten dat de urn veel sneller vol is en u dus niet te hard schenkt. Mini urnen zullen heel snel vol zijn dus wees voorzichtig bij het vullen zodat u niet te veel morst, mocht dit wel gebeuren dan kunt u op het vel papier de as eenvoudig met de kwast bij elkaar vegen en navullen.