Goedkope RVS Urnen

Bezoek onze Urnenwinkel, Klik Hier!

Zodra u een urn uit zoekt om een overleden dierbare te herinneren is het geheel aan u om te bepalen wat de uitstraling is die de urn heeft. Als u graag een urn met een moderne uitstraling wilt hebben omdat u dit mooi vindt of omdat dit beter in uw interieur past dan kunt u kiezenvoor goedkope RVS urnen. Deze urnen zullen u een moderne en tijdloze herinnering bieden aan uw dierbare.

Goedkope RVS urnen kenmerken zich door hun moderne uitstraling die u gewend bent van RVS vanwege de mogelijkheden en beperkingen die RVS biedt bij de fabricage. Naast de vele mogelijkheden die RVS biedt kent RVS natuurlijk ook beperkingen en dit is in de uitvoering van de urnen terug te vinden. Zo zult u bij het uitkiezen van urnen goedkoop RVS liever links laten liggen, goedkope soorten RVS bieden u niet de bescherming tegen corrosie die u graag wilt hebben als u de urn bijvoorbeeld buiten wilt plaatsen. De corrosie bestendige eigenschappen is een belangrijke reden waarom mensen kiezen voor het kopen van RVS urnen. Goedkopere soorten RVS hebben een ander samenstelling dan duurdere soorten RVS, zo bevat type 316 bijvoorbeeld 2% molybdeen waardoor het heel erg goed bestand is tegen corrosie en daarmee ook duurden is. RVS type 304 bevat geen molybdeen, hierdoor is het goedkoper maar ook minder corrosie bestendig. Als u deze RVS urnen goedkoop aanschaft om ze binnen te plaatsen dan maakt het niet zoveel uit van welk type RVS de urn gemaakt is. Als de urn buiten geplaatst wordt dan wilt u wel een goede soort RVS hebben omdat de urn anders wel corrodeert en dit krijgt u zelfs met vele malen poetsen niet allemaal weg. Op die manier zullen goedkope urnen als snel duurkoop blijken en dat zou jammer zijn van de herinnering die u bij de urn hebt.

Omdat RVS naast corrosie bestendig ook een hard metaal is legt dit beperkingen op aan de bewerkingen die de fabrikant kan gebruiken. Mechanische bewerkingen wekken veel warmte op in RVS en als er niet voldoende gekoeld wordt dan zullen de eigenschappen waarom goedkope RVS urnen juist worden gekozen verloren gaan. Dit betekend niet dat RVS niet bewerkt kan worden, het is uitstekend te slijpen en te lassen en ook het vervormen door middel van een pons is goed mogelijk. Deze laatste techniek staat bekend als koudetrekken en levert goedkope RVS urnen op die een meer klassieke uitstraling hebben maar ook cilindervormige of andere hoge urnen op. De beperkingen van deze techniek zorgen voor de bekende strakke uitstraling van RVS urnen. Een andere manier van bewerken is het aan elkaar lassen van verschillende kleine plaatjes RVS. Nadat alle naden gelast en vlak geslepen zijn wordt de buitenkant van de urn geslepen. Hierdoor ontstaat het bekende oppervalk die bij elke lichtinval een ander glans af geeft. Dit is ook juist de reden waarom de urnen goedkoop van RVS gemaakt kunnen worden en wel enorm in trek zijn bij mensen die van moderne vormgeving houden.

Naast cilindervormige urnen bestaat het assortiment van een urnshop ook uit driehoekige, vierkante of zeshoekige hoge urnen. Verder kunt u ook kiezen uit goedkope RVS urnen die de vorm van een hart of een ster hebben en erg gewild is ook de urn in de vorm van een lotus bloem. Deze urnen bieden heel veel symboliek in een modern jasje en zijn bijzonder intrek bij mensen die een modern interieur hebben of mensen die juist een statement in de tuin willen zetten. U kunt ook kiezen om RVS urnen goedkoop aan te schaffen in de vorm van meer kunstzinnige uitingen, door deze urnen op een sokkel van een ander materiaal zoals natuursteen te plaatsen ontstaat een buitengewoon mooi kunstwerk dat voor u een ongelofelijke waarde heeft. De combinatie van RVS en ander materialen kan bijzondere goedkope urnen opleveren. Voor de plaatsing buiten worden goedkope RVS urnen vaak gekocht met een natuurstenen voet waardoor de uren niet zelf op de grond hoeft te staan. Ook worden er urnen gemaakt die een combinatie zijn tussen RVS en natuurlijke materialen zoals hout of door de mens gemaakte materialen zoals glas en keramiek. De mogelijkheden die RVS biedt zijn er vele en dit materiaal is dan ook er in opkomst als het gaat om het maken van moderne urnen. Ook u kunt kiezen voor goedkope RVS urnen door een kijkje te nemen bij de mogelijkheden op deze pagina en door voor het volledige assortiment naar de urnshop te gaan die u op deze website kunt vinden.