Goedkope Houten Urnen

Bezoek onze Urnenwinkel, Klik Hier!

Voor veel mensen is het overlijden van een dierbare een pijnlijk proces maar een natuurlijk en onvermijdelijk proces. De manier waarop u uw overleden dierbare wilt herinneren is geheel uniek en kan alleen door u bepaald worden. Als u net zoals veel mensen kiest voor een meer natuurlijke manier van herinneren dan zijn de goedkope houten urnen die u via deze website vind wellicht een goede manier van herinneren.

De goedkope houten urnen die u via deze website kunt vinden zijn niet alleen een natuurlijke manier van herinneren maar ze zijn ook erg mooi en milieu vriendelijk. Dit laatste komt omdat voor het maken van houten urnen betrekkelijk weinig energie nodig is, de grondstoffen zijn geheel natuurlijk en dat is ook het afval dat bij de productie vrij komt, bovendien is het bewerken van hout redelijk eenvoudig omdat het een zacht materiaal is. De grote aantrekkingskracht die mensen ervaren als men goedkope urnen die van hout gemaakt zijn aan schaft is dat het een natuurproduct is dat heel erg warm is en niet zoals zoveel andere materialen behoorlijk koel is. U kunt dit vergelijken met bijvoorbeeld het interieur van uw huis, materialen als kunststoffen, metalen en glas zijn veel koeler dan materialen als hout en stof. Dit is de reden dat goedkope houten urnen een grote aantrekkingskracht hebben op mensen die hun warme herinneringen aan een overleden dierbare willen koesteren en vereeuwigen.

Omdat hout een natuurlijk materiaal is zijn houten urnen zijn niet geschikt om buiten neer te zetten. Als u dit wel doet dan zal het hout al snel vaal en soms zelfs grijs worden, dit is het begin van het rottingsproces en uw urn zal naar verloop van tijd wegrotten. Dit is wel een eigenschap waar u gebruik van kunt maken als u de urn in een graf wilt laten bijzetten, het is dan immers de bedoeling dat de urn en de as op den duur zullen vergaan. In de meeste gevallen zullen de houten urnen die door de urnshop verkocht worden echter binnenshuis geplaatst worden. Op deze wijze kunnen ze dan volledig aansluiten bij het interieur of juist een accent in het interieur vormen. U kunt de urnen goedkoop aan schaffen bij een online urnenwinkel die zich gespecialiseerd heeft in de online verkoop van urnen. Dit komt omdat een online urnenwinkel veel minder kosten maakt dan een winkel van steen en daardoor de prijzen laag kan houden. Dit komt u natuurlijk ten goede als u op zoek bent naar goedkope houten urnen om daarmee een waardige en tastbare herinnering aan een overleden dierbare te creëren.

Om houten urnen goedkoop aan te kunnen schaffen zult u wel enig idee moeten hebben van wat u precies wilt hebben. Over het algemeen zijn er twee soorten urnen waar u uit kunt kiezen, er is de handgesneden urn die meestal uit één stuk hout is gemaakt en er zijn de urnen die voorzien zijn van een laag houtfineer. De handgesneden urnen hebben vaak de vorm van een sculptuur of een beeld en ze worden gemaakt door kunstenaars uit binnen en buitenland. Door deze manier van werken is het mogelijk om van de goedkope houten urnen ware kunstwerken te maken die een gehele unieke herinnering voor u zullen zijn. De urnen zijn uniek omdat ze gemaakt zijn van een natuurproduct en met de hand vervaardigd worden. Als de urn klaar is wordt deze met een laag lak of een laag was beschermd, hierdoor komen de kleuren van het hout naar voren en geven de nerven die daardoor zichtbaar worden het hout de zo karakteristieke uitstraling die houten urnen zo’n grote aantrekkingskracht geven. Een ander manier van houten urnen goedkoop aan schaffen is bij de urnshop te kiezen voor urnen die voorzien zijn van een laag houtfineer. Deze urnen hebben vaak een modernere vormgeving met lange strakke lijnen. Ze zijn gemaakt van meerdere stukken hout of plaatmateriaal die tot een doos of een cilinder vermaakt worden. Als afwerking wordt er een laag houtfineer aangebracht die de goedkope urnen een hele moderne uitstraling geven. Of de vormgeving van de urnen nu modern of klassiek is of dat de vormgeving in de vorm van een beeld is of juist hetzelfde als een klassieke urn, het gaat er om dat u op de juiste manier uw herinneringen aan een overleden dierbare tastbaar kunt vereeuwigen. Daarbij is het mooi meegenomen als u de urnen goedkoop aan kunt schaffen bij een online urnen winkel die de urnen ook nog thuis bezorgd maar uiteindelijk is dat niet de hoofdzaak.